Bublinkovou fólii 2pack zná bezpečně každý a považuje ji za perfektní balicí či výplňový materiál. Dá se s ní ovšem i kouzlit a využít jejích vlastností i v kuchyni. Víte o tom, že je to materiál netoxický, zdravotně naprosto nezávadný a vhodný pro skladování a kontakt s pokrmy? Jde o nízkohustotní polyetylen, z něhož se vyrábí sáčky a obaly a bublinková fólie není v tomto směru žádnou výjimkou. Není sice do kuchyně přímo určena, ale není problém ji tam využít, kupříkladu při zdobení dortů.
Internetem koluje několik nápadů, jak vylepšit dortový korpus, mezi nimi i takové, co vytvoří zajímavý vzhled obvodu dortu. Na tvaru korpusu nezáleží, stejně tak na druhu použitého těsta. Může být třeba piškotové ve tvaru obvyklého nízkého válce, ale není problém korpus seříznout třeba do půdorysu čtverce, šestiúhelníka nebo trojúhelníka.
Neobvyklý vzhled dortového korpusu
Připravíme si bublinkovou fólii tak, že ji ustřihneme do podoby pásu, jehož výška bude o něco málo vyšší než dortový korpus. Pás musí být natolik dlouhý, aby jej bylo možno položit podél celého obvodu dortu. Následně rozehřejeme čokoládovou polevu a tu pak rozetřeme na pás fólie – na stranu, kde vyčnívají bublinky. Ihned po rozetření bublinkový pás s čokoládou nalepíme na korpus a počkáme, až čokoláda zcela ztuhne.
Čokoláda dobře přilne k těstu, ale zároveň se snadno odlepí od bublinek, takže pak stačí jednoduše fólii opatrně od polevy sejmout. Takže docela obyčejná bublinková fólie poslouží jako forma tam, kde byste ji rozhodně neočekávali.
Existuje více druhů fólií, liší se rozměrem bublin, takže můžete směle experimentovat a vytvářet například vícepatrový dort s odstupňovanou velikostí prohlubní, což vypadá velice efektně. Samozřejmě se dá použít i čokoláda bílá či obarvená, s oříškovou drtí, doplněná kávou, lze využít i rozpuštěnou ledovou čokoládu, zkrátka co dort, to originál.